GS – Het is geen hagelslag, maar Hagelswag. De mannen van dit bedrijf stonden begin januari op de Horecava. “Hagelswag is een kwaliteitschocolade voor het ontbijt en op diverse manieren te gebruiken. Je kunt het product op je boterham of yoghurt strooien, maar is ook heerlijk als versiering voor op bijvoorbeeld een pannenkoek, muffin of cake”, vertelde Michiel de Groot tijdens de beurs.

Kwaliteitschocolade
Ondernemers Robbert Vos en Lennart de Jong openden in september 2017 de eerste winkel met Hagelswag. Hagelswag spreek je uit als ‘Hegelsweg’. Michiel: “Het bijzondere aan dit product is dat het echte kwaliteitschocolade is, dus heel anders dan de ‘gewone’ hagelslag. Vroeger raspte men kwaliteitschocolade (van een reep) over de boterham en die traditie brengen we nu weer terug. De textuur van Hagelswag is dan ook echt anders dan hagelslag en heeft daarom een heerlijke smaakbeleving.”

LEES OOK HET VERHAAL VAN DE STROOPWAFELCUPS

Cadeau
Nederlanders kennen de boterham met hagelslag wel. “Mensen uit het buitenland zijn hier meestal niet van op de hoogte en vinden de traditie van chocolade in de ochtend lekker en interessant. Zij kopen Hagelswag dan bijvoorbeeld als cadeau of souvenir.” In eerste instantie was het doel van de ondernemers om dit product bekend te maken in het buitenland. “We hebben naast Amsterdam ook een verkooppunt in New York, maar verder zijn we nog bezig om onszelf in Nederland te profileren. Als we hier meer bekendheid hebben opgebouwd, gaan we ons waarschijnlijk meer op het buitenland richten.”

Klik hier voor recepten met Hagelswag

Duurzaam
Hagelswag wordt verkocht in glazen flessen. “Daar zit een duurzaamheidsverhaal achter. Op deze manier koop je een verpakking die hergebruikt kan worden. Mensen komen vaak ook met een lege fles terug naar de winkel om hem weer te vullen. Op die manier willen we een steentje bijdragen aan het milieu. Ook een prettige bijkomstigheid is dat Hagelwag vegan is. Bij ‘gewone’ hagelslag wordt vaak melkpoeder gebruikt.”

De shop in Amsterdam

Abonnement
Er zijn veel ideeën. “Mensen kunnen Hagelswag via onze webshop bestellen en in de toekomst komt er mogelijk een abonnement op Hagelswag. Daarvoor hebben we een verpakking ontwikkeld die door de brievenbus past.Op deze manier hoef je maar 1x aan te geven hoe vaak je het product in huis wil hebben en wordt het automatisch bezorgd.” Hagelswag richt zich naast alle hagelslag liefhebbers ook op plekken waar mensen uit de hele wereld kennis kunnen maken met de Nederlandse traditie, bijvoorbeeld Hotels. “We hebben contacten met een aantal mooie namen. Zij zien graag een hoogwaardig alternatief voor hagelslag op hun ontbijttafel of buffet. Ook als relatiegeschenk is Hagelswag een ideaal cadeau. Qua klantenkring kunnen we nog alle kanten op, het is soms nog zoeken welke partijen interessant zijn. Dat zal zich de komende tijd uitwijzen!”

Klik hier voor recepten met Hagelswag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *