GS – Bij de bakbeurs Taart en Trends dit jaar waren er veel verschillende stands, waaronder meerdere bedrijven die producten aanboden om koekjes te maken en te decoreren. Ria, de organisator van de bakbeurs Taart en Trends vertelt dat het decoreren van koekjes een groeiende trend is. “Er zijn een paar iconen opgestaan in de koekjeswereld en die hebben de groep Kletskoekjes opgericht. Deze dames maken veel mensen enthousiast om koekjes te gaan decoreren.”

Baknieuws maakte een fotoreportage van Taart en Trends. Deze kun je hier terugvinden

Koekjes en vormpjes op de stand van Koek-it.

Enthousiast
De bakwereld ‘an sich’ is volgens Ria vrij constant. “De markt in Nederland is stabiel. Toch zijn er regelmatig ontwikkelingen. De bakliefhebbers is een vaste groep geworden die enthousiast blijft.” De beurs Taart en Trends vond voor de 12e keer plaats op 28 en 29 september 2018. “Dit jaar waren er verschillende nieuwe producten te bewonderen op de beurs, zoals Leentjes poedersuiker. Opvallend tussen alle eetbare suikerkunst is het koud porselein van Atelier Arina. “Het is niet eetbaar, maar wordt wel veel gevraagd bij bijvoorbeeld bruiloften. Zo kunnen mensen hun bloemen of kunstwerk altijd bewaren. Suiker kan ook lang mee, maar heeft dan toch een houdbaarheidsdatum. Het mooie is dat koud porselein ook voedselveilig is voor op taarten.”

Klik hier voor de fotoreportage

Creativiteit bij Atelier Arina.

Hans en Hidde
Het thema van de wedstrijden was ‘Royal’ en de inzendingen straalden dit goed uit. “Er zaten veel prachtige kunstwerken tussen.” Dit jaar waren er weer allerlei workshops en daarnaast ook demonstraties van bekende Nederlandse bakkers Hidde de Brabander en Hans Spitsbaard. “Deze heren trokken veel publiek.”

Hans maakte chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *