Macarons zijn verslavend lekker en ontzettend veelzijdig! Ben jij gek op deze kleurrijke schuimkoekjes? En houd je ook zo van frambozen? Dan is het recept van Gwenn’s Bakery voor frambozen macarons een heerlijk idee voor jou! De basis is bij Gwenn’s Bakery altijd hetzelfde, namelijk een romige chocolade ganache. De ganache kun je heel makkelijk op smaak brengen door een deel van de slagroom te vervangen door vruchtenpuree of zelfs koffie. Voor de frambozen macarons gebruik je natuurlijk zoveel mogelijk frambozen. Gwenn’s tip: “Gebruik liever verse frambozen, maar puree of zelfs bevroren frambozen werken prima. Wil je liever een frambozenjam gebruiken in plaats van ganache? Let dan wel op dat door de vochtige jam de macarons niet langer dan 24u houdbaar zijn.”

Klik hier voor het recept voor frambozen macarons

Heb je nog wat moeite met het maken van deze lekkernij? Lees dan eerst het basisrecept voor macarons met alle tips hoe ze nooit meer mislukken!

Over Gwenn
Gwenn zat in de finale bij Heel Holland Bakt in 2017. Hij komt uit Frankrijk en staat daardoor ook bekend om zijn Franse baksels. “Frankrijk is geweldig en de patisserie ook. Daar is nog veel respect voor het ambacht. Voor sommige banketbakkers staan rijen lang te wachten om een lekker gebakje te kopen. De liefde voor goed eten is daar groot.”

Meer lezen over Gwenn? Klik hier!

Populair
De macaron heeft haar populariteit te danken aan het ruime assortiment van kleuren en smaken. Door de vorm en prachtige kleuren kunnen deze koekjes mooi gepresenteerd worden. De macarons kunnen worden gevuld met allerlei producten, waaronder ganache, botercrème en confituur. Er zijn zo veel smaken dat er voor ieder wat wils is. En nog een voordeel: macarons zijn bijna altijd glutenvrij. Tegenwoordig zie je naast de basic gekleurde macarons ook steeds vaker andere trends. Voorbeelden zijn macaron-kunstwerkjes met een leuke tekening/afbeelding/schilderij van bloemen, dieren of iets anders. Ook is de macaron niet altijd helemaal rond meer, maar worden er vormen aan toegevoegd.

Alles over macarons lees je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *