Ga je nog naar de supermarkt vandaag? Vergeet dan de tros bananen niet! Vandaag – 23 februari – is het namelijk Nationale Bananenbrooddag. Deze is niet voor niets in het leven geroepen; bananenbrood is namelijk lekker en ook nog eens heel makkelijk te maken. Wist je dat bananen heel gezond zijn? Ze bevatten heel belangrijke voedingsstoffen. Lees hier de 11 voordelen van bananen.

Recept bananenbrood
@gavoorkleur deelt op haar Instagrampagina een lekker en verantwoord recept van Veggipedia: Bananenbrood met walnoten. Hierin zitten 4 tot 5 rijpe bananen verwerkt. Wil jij deze maken? Klik hier voor het recept.

Veggipedia en Ga voor Kleur
Veggipedia is de onafhankelijke online bron voor informatie over groenten en fruit. De encyclopedie bevat meer dan 250 groenten- en fruitsoorten voorzien van waardevolle productinformatie, feiten, weetjes en tips. Van bereiding tot voedingswaarden en van verkrijgbaarheid tot bewaaradvies. Ook bevat Veggipedia meer dan 500 recepten met veel groenten en of fruit als hoofdingrediënt, voorzien van een duidelijke bereidingsinstructie. Ga voor Kleur is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Ga voor Kleur laat zien hoe het leven, en vooral je bord, kleurrijker en gezonder kan.

Wil je geen nationale dag meer missen? Klik hier voor een overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *