GS – “Bakliefhebbers zijn steeds vaker op zoek naar natuurlijke smaken. Daarom hebben wij enkele jaren geleden natuurlijke icing suikers onder ons eigen merk geïntroduceerd. Deze kun je gebruiken voor alle bakrecepten en cake decoraties. Suiker kun je in recepten vervangen met onze natuurlijke icing suiker. Hiermee maak je de perfecte botercrème, cheesecakes, koekjes en zo veel meer”, aldus John McFarland, directeur van Sugar and Crumbs, een bedrijf uit Engeland. “De icing suiker is wit en kan makkelijk worden gekleurd tot de gewenste kleur.”

John McFarland (links) tijdens de Cake International in Birmingham.

Meer dan 30 verschillende smaken
Hij geeft aan dat het product nog meer voordelen heeft. “De icing sugars zijn glutenvrij, notenvrij en geschikt voor vegetarische en veganistische mensen. Het product is beschikbaar in meer dan 30 verschillende smaken waaronder salted karamel, banana split, black cherry, bubblegum en coconut. Jaarlijks voegen we diverse nieuwe soorten toe. Smaken die richting de feestdagen veelgevraagd zijn, zijn ginger bread en turkish delight. Ook zijn er verschillende soorten natuurlijke cacaopoeders verkrijgbaar.”

Nifty Nozzles
Naast deze natuurlijke suikers levert het bedrijf nog verschillende andere bakproducten. “Wij staan bijvoorbeeld bekend om onze ‘Russian piping tips’, de originele spuitmondjes van het merk Nifty Nozzles. Hiermee maak je in één beweging prachtige toeven met grote, gedetailleerde spuitmonden. Ze zijn ideaal voor het decoreren van taarten of cupcakes.” De Russische spuitmondjes worden in Rusland gemaakt. “Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer kopieën in omloop. Klanten kunnen de originele Nifty Nozzles herkennen aan het woord ‘Tulip’ dat in de producten is gegraveerd. Dit is onze producent in Rusland.”

Innovatie 
De producten worden verkocht in meer dan 20 landen over de hele wereld. Ook in Nederland zijn er verschillende verdelers, waaronder Cake Supplies en Taartmonster. “We zijn in de afgelopen jaren hard gegroeid en we blijven onze klanten telkens verrassen met nieuwe producten. Ook de komende jaren hebben we weer veel plannen voor innovatieve producten”, besluit John.

Klik hier voor de website van Sugar and Crumbs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *