Is alles ondertussen al niet uitgevonden? is het überhaupt nog mogelijk om innovatief uit de hoek te komen met voeding? Het antwoord op deze vraag is kort, bondig en overtuigend ja! Op de voedingsbeurs Tavola zijn van 11 t/m 13 maart veel nieuwe trends te zien. Er worden 17.000 professionelen uit de retail, groothandel, speciaalzaken en cateringorganisaties uit meer dan 30 landen verwacht op Tavola. Daar vind je onder andere de Vegan Desem groentenbroodjes en de chips van kikkererwten.

Gouden Tavola
De Gouden Tavola bekroont de beste innovaties in voeding en bepaalt mee wat morgen op het bord of in het glas van de consument komt. De firma’s Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS hebben allen de Gouden Tavola gewonnen in verschillende categorieën. Lees hier meer over de Gouden Tavola.

Bakgerelateerde winnaar – chips van kikkererwten
De bakgerelateerde winnaar van de Gouden Tavola Retail 2018 is de Socca Chips van Lambert J.L. ETS. Socca is een typisch mediterraans gerecht uit Nice. Chef Luc Salsedo heeft dit als basis gebruikt voor de creatie van Socca Chips. De chips danken hun unieke smaak aan de basis van kikkererwtenbloem. De chips bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten, is glutenvrij en vegan. Op www.jllambert.com vind je meer informatie over dit product.

Bakgerelateerde nominatie – Vegan desem groentenbroodjes
De Vegan Groentenbroodjes hebben de 1e nominatie van de Gouden Tavola Retail 2018. Het zijn vegan roggedesem broodjes met min 35% groenten. Fazer heeft deze broodjes ontwikkeld na internationaal marktonderzoek in verband met het dalend broodverbruik bij Millenials. Deze broodjes zijn rijk aan vezels en hebben een heel hoog convenience-gehalte. Het unieke is dat 1/3 van de bloem is vervangen door groenten. De broodjes zijn beschikbaar in twee smaken: rode biet & wortel met 35 % groenten en wortel & pastinaak met 38% groenten. De 6% volkoren roggedesem zorgt voor de volle smaak en vezels. De broodjes zijn afgebakken, voorgesneden en handig verpakt in een gaspack, de consument hoeft die enkel nog te toasten. Zie www.nordicbc.com voor meer informatie.

De Vegan desem groentenbroodjes. Foto: Fazer

Groentenbrood
Fazer is een grote leverancier van bakkersproducten in Finland, Rusland en de Baltische staten. Het bedrijf is gespecialiseerd in gezonde broodinnovaties. Groentenbrood lag in 2015 al in de Zweedse schappen en in 2016 werd het gelanceerd in Finland. Er zijn verschillende varianten van het groentenbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *