Dit zou een zin kunnen zijn van een medewerker van de Oliebollen & Chocoladefabriek. Het concept is vanaf 8 december geopend en wordt gerund door Bakkerij Klink. Naast de ‘gewone’ oliebollen, kun je ook de champagnebol proberen. En nog veel meer lekkers! Klink opent dit jaar vijf pop-up-stores. Deze tijdelijke winkels blijven een maand lang geopend. Na het succes van afgelopen jaar – toen opende de eerste Oliebollen- en Champagnebollen fabriek van Bakkerij Klink in Den Haag – worden er dit jaar meer pop up stores geopend in maar liefst 5 Nederlandse steden.

Foto: De Oliebollenfabriek

Met luxe chocolades
“Vorig jaar hadden we de nadruk liggen op de speciale champagnebollen, dit jaar doen we dat anders. In 2017 is er veel ruimte voor luxe chocolades en zal de naam van de pop-up formule dus Oliebollen & Chocoladefabriek zijn” aldus Suzanne Klink, eigenaresse van Bakkerij Klink uit Voorburg met zes vestigingen en een webshop. Het bedrijf is hofleverancier en bestaat al sinds 1795.

Met luxe chocolade
Naast verse oliebollen, appelbeignets, bijzondere suikersoorten en kerststollen zullen er dus diverse luxe chocoladeproducten te koop zijn. “Denk aan bonbons, bijzondere feestchocolade zoals verschillende smaken chocoladezoenen, luxe pindarotsjes en bijvoorbeeld chocoladespekjes. Uiteraard kunnen de bezoekers er ook mooie cadeaus kopen en lekkere bubbels voor de feestdagen. Ook zijn er cadeau emmertjes te koop met de Klink oliebollen mix, natuurlijk met een heerlijke vulling naar keuze.”

Je kunt kiezen uit 10 verschillende suikersmaken

Het leuke aan deze oliebollenfabriek is dat je de oliebol met verschillende suikersoorten kunt bestrooien. Zo heb je een unieke oliebol met jouw zelfgekozen topping. “Bij de Oliebollenfabriek kan er gekozen worden uit tien verschillende smaken suiker waaronder cappuccino, limoncello en zeezout-karamel”, vertelt eigenaresse Suzanne Baays in een interview met RTL. “De champagnebollen, dat zijn oliebollen gemaakt met kwark zodat ze luchtiger zijn, kunnen dan in suiker worden gerold in een smaak naar keuze.” Op internet zijn er meer dan genoeg recepten voor hartige oliebollen. Ook foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan merkt het: “Mensen krijgen nu pas echt door hoeveel je eigenlijk kan doen met oliebollen. De zoete varianten zijn populair, maar hartig zijn ze ook heerlijk.”

Klik hier voor de Facebookpagina van De Oliebollenfabriek.

De adressen van de verschillende Oliebollenfabrieken staan hieronder.
Bataviastad: Bataviaplein 60
Eindhoven: De Heuvelgalerie 153
Middelburg: Lange Delft 3
Nijmegen: Marikenstraat 19
Maastricht: Grote Staat 61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *