Heb je een bakprobleem? Dan kun je Robèrt om hulp vragen. De bakvragen en antwoorden zijn op zijn website ingedeeld in drie categorieën: patisserie, brood en bakzaken. Een vraag kan bijvoorbeeld zijn: Waarom scheurt mijn deeg als ik het uitrol? Het antwoord: Deeg scheurt bij het uitrollen als je het niet lang genoeg hebt gekneed. Je kunt dat makkelijk controleren door een rolletje te maken van een stukje deeg: als je dat kunt buigen zonder dat het barst of scheurt, is je deeg goed genoeg gekneed.

Een andere vraag: Hoe kun je zien of brood lang genoeg gerezen heeft? Het antwoord: Dit is voor een groot deel gevoel, dat je ontwikkelt door lekker veel brood te bakken. Toch is er wel een soort vuistregel: als je op het deeg drukt en het geeft nog veel weerstand, dan heeft het nog even de tijd nodig om verder te rijzen. Als je op het deeg drukt en merkt dat de weerstand is afgenomen, dan kun je ervan uitgaan dat het deeg genoeg gerezen is.

Bakvragen
Heb je een vraag? Je kunt door de categorieën scrollen om te zien of het antwoord op jouw vraag er al tussen zit. Zo niet, dan kun je je bakvraag insturen. Klik hier om naar de website te gaan.

Over Robèrt
Robèrt van Beckhoven kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader. Vele jaren ervaring, wedstrijden en prijzen verder is hij nu de enige in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger heeft. Lees hier meer over Robèrt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *