GS – Ze is 20 jaar en runt al een eigen bedrijf. De jonge onderneemster Elanie Tak van High Tea & Pie en Pannenkoekenestaurant De Koekebakker is een bescheiden persoon en vindt het een logische stap die ze heeft genomen. “Ik heb er altijd al van gedroomd om ondernemer te worden. Op mijn 17e begon dat vanuit huis met bakken en leveren van taarten en cupcakes.” Lachend vult ze aan: “De vraag bleef groeien en mijn keuken helaas niet. Daarom ben ik gestart met een eigen zaak, tegenover waar we nu gevestigd zijn. Daar werd het al snel te klein. Sinds oktober 2017 zijn we weer verhuisd en hier wil ik niet meer weg!”

Elanie met de kerstcupcakes.

Volop keuze
Het restaurant is gevestigd op het Ouwe Raedthuysplein in het Brabantse Hoogerheide en de keuze is enorm. “Er is voor ieder wat wils, waaronder high tea’s, taarten voor alle gelegenheden, traktaties, ontbijt, koffie met iets lekkers en pannenkoeken. Eigenlijk alle producten die we hier maken kunnen ook worden afgehaald. Mensen kunnen ook zelf samenstellen wat ze willen. Naast al deze zaken worden hier ook regelmatig kinderfeestjes gegeven.”

High Pannenkoek
High Tea & Pie speelt in op jaargetijden en de vraag van de klant. “Bij Sinterklaas hadden we veel producten rond dat thema en nu draait alles rond de feestdagen. Er worden dan bijvoorbeeld veel taarten besteld met met een kerst-uiterlijk. Eind december gaan we ook oliebollen aanbieden. Niet alleen de originele, maar veel leuke smaken waaronder chocolade en hartige oliebollen. Naast de ‘gewone’ High Tea’s kunnen mensen ook een High Tea voor kinderen reserveren of een High Pannenkoek. De laatste is sinds kort nieuw in ons menu en er wordt heel positief op gereageerd. Voor maar tien euro worden dan drie gangen geserveerd, met iets hartigs, iets zoets en een dessert. Natuurlijk met pannenkoeken!”

Breed publiek
Het gezellige restaurant is momenteel helemaal in kerstsferen. Er staat een kerstboom en de cupcakes zijn helemaal in stijl versierd. Aan de wand hangen de taarten waar ze trots op is. “We leveren ook veel bruidstaarten. Wat onze klanten hier waarderen zijn natuurlijk de lekkere producten, maar ook de prijs. We willen genieten betaalbaar maken voor iedereen. Zo spreken we een breed publiek aan. Klanten komen trouwens niet alleen uit de buurt, maar ook veel uit Zeeland of België. Echt mooi om te zien dat er zo veel soorten mensen in ons restaurant zitten.”

Veel leuk
Elanie zit vol ideeën. “Ik vind heel veel leuk en ik heb mezelf ook alles aangeleerd. In het bedrijf doe ik van alles wat. Soms sta ik te bakken, daarna ben ik bezig in de bediening of doe ik iets in de administratie. Mijn moeder helpt overdag veel en mijn vader is er ’s avonds vaak. We hebben in totaal 9 mensen in dienst. In het begin was dat wel wennen, omdat ik moeilijk iets uit handen geef. Ondertussen ben ik wel een beetje aan gewend.” Met haar eigen business is ze vrijwel altijd bezig. “Ik ga eigenlijk nooit op vakantie, maar dat vind ik niet erg. Ik hou ervan om dit te doen en het maakt me blij”, besluit ze.

Meer weten? Bekijk dan de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *