GS – Heb je zin in iets lekkers en wil je geen uren in de keuken staan? Ga dan voor een cake in een mok. Een mug cake is makkelijk te maken, snel klaar en heerlijk om te eten. Het principe van de mug cake is simpel: je voegt wat ingrediënten bij elkaar in een mok. Dit roer je door elkaar, zet het even in de magnetron en klaar is je cake! Heerlijk zo’n persoonlijk taartje, een genietmomentje voor jezelf. Ben je op zoek naar recepten? Chloë van mug-cakes.nl startte twee jaar geleden met een website met alleen maar recepten voor mug cakes.

Foto: mug-cakes.nl

Snelle snack
In haar verhaal op de website geeft ze aan: “Ondanks ik erg van bakken hou, zijn er ook genoeg momenten waarop ik gewoon een snelle, zelfgemaakte snack voor mezelf wil zonder het gebruik van een oven of een tal van ingrediënten. Daarom ben ik helemaal fan van mug cakes, ook wel ‘cake in een mok’ genoemd. Ondanks er veel recepten zijn voor mug cakes, bestond er helaas nog geen website in het Nederlands met alleen recepten voor mug cakes. Het leek me daarom een goed idee om hier een website over te maken!”

Foto: mug-cakes.nl

50 recepten
Ondertussen staan er al 50 verschillende recepten op de website. Zo vind je op de website chocolade mug cakes, hartige mug cakes, en nog veel meer. Chloë maakt haar recepten zelf en test ze ook voordat ze op de website verschijnen. Voor het tweejarig bestaan van Mug Cakes maakte ze een feestelijke verjaardag mug cake. De basis is vanille en je kunt het recept van deze mug cake aanpassen naar de smaak van de jarige. Voeg bijvoorbeeld een eetlepel Nutella toe aan het beslag, wat grof gehakte noten, of een eetlepel jam… De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos!”

Populair
Bepaalde mug cakes zijn in trek op de website. Chloë vertelt: “Het meest populair zijn de appel-kaneel mug cake, gezonde (ontbijt) mug cakes, mug cakes zonder ei, nutella mug cake en de variant met yoghurt en honing.” Ze geeft aan dat ze veel positieve reacties krijgt. “Veel mensen geven aan dat de mug cakes er mooi uitzien of lekker smaken. Daarnaast worden sommige creaties ook gedeeld op Instagram.”

Foto’s: mug-cakes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *