Was de traditionele bruidtaart vroeger vooral groot en wit (lees: saai), tegenwoordig zijn ze te zien in allerlei kleuren, maten, soorten en worden ze gemaakt met verschillende patronen, producten en materialen. Volgens de websites brides.com zijn er voor 2019 meerdere bruidstaartentrends die je vaker gaat zien dit jaar. Baknieuws licht er vijf voor je uit! Ga jij trouwen dit jaar? Dan heb je keuze genoeg als het gaat om taart 🙂

1. Donut toren
Geen fan van taart en gek op donuts? Ga dan voor een donut-toren! De donut-wall is ook een leuke optie, maar zo’n toren is weer iets nieuws. Daarnaast zijn donuts hartstikke hot en bijna iedereen lust ze. Zin om ze nu te bakken? Klik hier! 

2. De kaastaart!
Nee, niet de cheesecake die je al kende, maar een taart gemaakt van verschillende soorten kaas. Jij bent geen zoetekauw en wil graag iets hartigs op je bruiloft? Dan is de kaastaart de ideale bruidstaart voor jou. Je kunt allerlei soorten kaas kiezen en gedecoreerd met fruit is het echt een plaatje. Ook leuk als borrelplank of borreltaart! Lees hier meer over de bruidstaart van kaas. Ben je trouwens een pizza fan? Er zijn ook bruidsparen die kiezen voor een pizza-toren als ’taart’. Klik hier!

Een kaastaart gedecoreerd door By Maay. Klik hier voor meer info!

3. Eetbare bloemen
In 2018 zagen we al vaak eetbare bloemen en ook 2019 zullen veel bruidstaarten er mooi mee versierd worden. Eetbare bloemen op een taart zien er prachtig uit én je hoeft je geen zorgen te maken welke bloem je wel of niet kunt eten. Dus: ben je gek op de natuur en hou je van mooie kleuren? Dan wil je niets liever dan een hapje van de taart hieronder van Blushing Cook.

Foto: Blushing Cook – Zij maakt prachtige taarten met bloemen! Klik hier voor inspiratie.

4. De bruidstaart die eigenlijk geen bruidstaart is
Anno 2019 mag eigenlijk alles als bruidstaart. Of zelfs meerdere taarten, als jullie ‘m maar lekker en mooi vinden. Kun je niet kiezen? Waarom niet meer dan één taart? Een heerlijke cheesecake, dripcake, mirrorglaze cake, cookiecake – Oh ja, dan mag je natuurlijk van alles een stukje!

5. Prints geïnspireerd door tegeltjes
Ben jij ook altijd foto’s aan het maken van die tegeltjes in binnen- of buitenland? Die patronen zijn elke keer weer anders en zó leuk! Laat een taart maken met jouw favo tegeltje erop als print. Dat kan door middel van een sjabloon of het patroon wordt erop geschilderd. Dat wordt genieten op de bruiloft!

Meer weddingcake trends zien? Klik hier voor het artikel van Brides.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *