Dit recept is vrij simpel om te maken en ziet er mooi uit met de combinatie van de crème en het rode fruit als garnering. Je kunt kiezen voor één laag deeg, maar meerdere lagen kan ook. De benodigdheden voor het deeg zijn goed voor één laag.

Nodig voor het deeg:
Eigeel van drie eieren
100 gram suiker
100 gram boter
150 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 snufje zout

Nodig voor de citroencrème:
Citroensap
300 ml gecondenseerde melk
200 ml slagroom
100 gram mascarpone

Nodig voor de garnering: 
Mix van rode vruchten zoals aardbeien, frambozen, rode bessen en blauwe bessen

Bakspullen:
– Lage bakvorm met een doorsnee van 26 cm
– Taartring met een doorsnee van 9 cm.

Het deeg
Klop de eidooiers met het suiker samen. Als deze twee ingrediënten goed zijn gemengd, voeg dan de zachte boter toe. Klop dit tot een glad geheel. Voeg daarna de meel, het bakpoeder en het snufje zout toe en mix dit goed door elkaar.

Bakken
Vet de bakvorm in en zorg dat de taartring precies in het midden zit. Als je geen taartring hebt kun je ook een klein schaaltje gebruiken dat hittebestendig is. Zorg dat het deeg goed verdeeld wordt in de bakvorm en bak ongeveer 20 minuten op 180 graden tot een goudbruin geheel. Als hij uit de oven komt kun je meteen de randen lossnijden met een mes, dan kun je het deeg er makkelijker uithalen als het afgekoeld is.

Citroencrème
Meng de gecondenseerde melk met het citroensap. Voeg een hoeveelheid citroensap naar smaak toe. Hoe meer, hoe frisser de crème. Klop de slagroom stijf en mix er op het laatste moment de mascarpone bij. Roer daarna alles door elkaar. Vul een spuitzak met de crème en laat deze opstijven in de koelkast. Is het na twee uur nog niet stijf genoeg? Klop nog wat extra slagroom en voeg het aan het mengsel toe. Daarna kun je het op de taart spuiten en garneren met de rode vruchten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *