“Een vintage koffiecafé met verschillende huisgemaakte lekkernijen”, zo omschrijft Marloes haar De Jonge Dame in Ede. Als jonge ondernemer greep ze in 2014 de kans om een eigen zaak te beginnen. “Mijn contract in de zorg liep af. Een vriendin vroeg mij: wat wil je nou eigenlijk echt? Toen zei ik: ik wil mensen taarten serveren”, vertelt ze in een artikel van Indebuurt.nl.

Lees het volledige artikel op Indebuurt.nl

Foto: Website De Jonge Dame

Huiskamerkoffiecafe
De Jonge Dame is een huiskamerkoffiecafe in het centrum van Ede. Een plek waar je onder het genot van een drankje met een huisgemaakt stukje gebak een spelletje kunt spelen, een boek of krantje kunt lezen of gewoon, even neerploffen op de Chesterfield na een lange dag.

Over Marloes
Marloes is de eigenaresse van dit vintage huiskamertje. Op haar website vertelt ze: “Ik wil met De Jonge Dame een thuis in de stad voor je zijn. Toen ik klein was hielp ik altijd in de keuken mee. De eerste taarten en andere lekkernijen heb ik dan ook gemaakt onder supervisie van een meester-cheffin mijn moeder; een groot talent op het gebied van koken. Wekelijks werden er nieuwe recepten uitgeprobeerd en mochten we het eten een cijfer geven: als het een zes of lager werd ging het recept zo de prullenbak in, maar bij een zeven, acht of negen bleef deze in een receptenbakje en werd er meestal nog wat bijgekrabbeld als: is nog lekkerder met een beetje amandelextract of hij kan wel eerder uit de oven, anders wat te droog. Ondertussen zijn we ruim vijftien jaar verder en is dat felbegeerde receptendoosje in mijn bezit.Daarnaast zijn er kleine briefjes, uitgescheurde recepten en hele receptenboeken bijgekomen. Dat is mijn bezit, mijn domein. Regelmatig snuffel ik erin en tover ik uit die papieren beschrijving een taart, een cake of een lekker koekje. Koken is  één van mijn lievelingsbezigheden. En gezelligheid. Die twee komen samen in de Jonge Dame.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *