GS – Taartenbakster Susanne van Sweetie Pies mocht onlangs een wel heel speciale opdracht uitvoeren: ze maakte een taart voor een Britse rockband. “Ik ken de muziek van de band Air Traffic al heel wat jaren en ik ben een groot liefhebber. Na een opmerking die ik maakte op Instagram over hun muziek, reageerde de bassist. Hij had mijn profiel gezien en vond mijn werk echt geweldig. In reactie daarop bood ik aan om bij hun volgende Nederlandse show een taart te maken en dat vond hij een geweldig idee!

De band met de stoere taart van Susanne.

Stoer design
Ze vervolgt: “We hielden wat contact en op de dag zelf mocht ik de taart backstage komen leveren. De mannen van de rockband waren erg enthousiast en vonden de taart heel mooi en lekker. Ik had een speciaal stoer design gemaakt met grijs, goud en zwart. Dat ontwerp had ik al meteen in gedachten: een strak design, stoere kleuren en een cement-achtige botercréme. Ik deed twee middagen over het bakken en decoreren, inclusief de handgeschilderde stukken chocolade bovenop de taart.”

TREND: DE COOKIECAKE – LEES HIER MEER

De taart wordt aangesneden.

Sweetie Pies
Susanne Kooijman is 35 jaar en woon in Den Haag. “Ik bak nu zo’n 5 jaar, maar ben pas 3 jaar wat serieuzer met Sweetie Pies bezig. Het is ontstaan uit een hobby. In het begin bakte ik af en toe voor vrienden en familie. Daarna heb ik mijn skills verder ontwikkeld en ben ik steeds meer gaan leren. Het is echt een passie van mij om mensen blij te maken met mijn creaties! Ik vind het heerlijk om de hele middag in de keuken te staan en voor mensen een mooie en lekkere taart te maken, het geeft echt een kick!”

Ze wil in de toekomst nog meer mensen blij maken met haar zoete baksels. “Ik hoop taarten te gaan leveren voor bruiloften, dat lijkt mij geweldig! Maar ook op maat gemaakte Sweet Tables, en zelfs Sweet Events waarbij mensen onder het genot van zoetigheden op een mooie locatie kunnen netwerken. Dromen genoeg!”, besluit de enthousiaste bakster.

Klik hier voor de website van Sweetie Pies

Volg Susanne ook op Facebook en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *