GS – Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar taarten zonder gluten, lactose, eieren, en geraffineerde suikers. Verschillende bakkers spelen hierop in, zoals Geraldine van Amélie Bakt Taarten. In een blog op haar website schrijft ze: “Veel mensen hebben last van een of meerdere voedselintoleranties of – allergieën. Steeds meer van deze mensen weten de weg naar mijn taarten inmiddels te vinden. Logisch, want de klachten blijven weg en ze kunnen weer ongestoord genieten van een heerlijk stukje taart. Mijn specialisatie is allergeen vrij bakken. Voor de meest aparte combinaties van voedselintolerantie of -allergie is wel een oplossing te vinden.”

Foto: Amélie Bakt Taarten

Liefde, passie en plezier
Geraldine gebruikt alleen biologische en natuurlijke ingrediënten, waaronder eetbare bloemen. Daarnaast bakt ze zonder onnodige toevoegingen. “Dé speciale toevoegingen zijn een dosis liefde, passie en plezier die overal ingestopt worden.”

Niet de reguliere taarten
In een interview met De Gelderlander vertelt de thuisbakster dat ze altijd al van bakken hield, maar pas later ging nadenken over de producten die ze gebruikte. “Ik wil taarten bakken, maar niet de reguliere taarten die je overal al kunt kopen. Nee, taarten van biologische producten uit mijn eigen moestuin en gericht op mensen met een voedselallergie. Want hoe vervelend is het als je als kind geen taartje mee kan eten?”

Foto: Amélie Bakt Taarten

Ze vervolgt: “Daarbij merkte ik dat mijn lijf veel beter reageerde op de smaak van de natuur. Een goede taart kan goddelijk smaken. En iets wat goddelijk smaakt, kan niet ongezond zijn, zeker niet als je je houdt aan al het goede wat de natuur te bieden heeft.”

Lees hier het volledige artikel van De Gelderlander

Foto: Amélie Bakt Taarten

Bruiloft
Geraldine bakt ook voor bruiloften. “Geen buikpijn op je eigen bruiloft. Geen zorgen dat je huid gaat jeuken en rood wordt. En toch een stukje van die heerlijke bruidstaart nemen. Het is zo ontzettend dankbaar, elke keer weer, als mensen met een voedselallergie of -intolerantie gewoon mee kunnen snoepen van de bruidstaart.”

Met of zonder voedselintolerantie of –allergie, er is altijd wel een lekker zoet of hartig taartje, gebakje of tussendoortje te verkrijgen bij Amélie. Klik hier voor de website.

Glutenvrij feestje
Wil jij glutenvrij genieten? Lees dan het verhaal van Oh My Pie. Dit artikel gaat over Marike Bol, die bekend staat om haar talent van een glutenvrije last een glutenvrij feestje te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *