GS – Eetbare bloemen maken baksels extra mooi, kleurrijk en vrolijk. Het gebruik van deze producten neemt toe en dit werd ook voorspeld als foodtrend voor 2018. Ook bakliefhebbers gaan eetbare bloemen steeds vaker gebruiken. Op die manier krijgt het baksel een prachtige en natuurlijke uitstraling.

Foto: BlushingCook

Eetbare bloemen
De Eetbare Bloemenshop teelt en verkoopt eetbare bloemen via hun webshop. Het bedrijf is een onderdeel van Vers Kwekerij Westland, een kleinschalig tuinbouwbedrijf in Monster, en wordt gerund door Aron en Adrienne Scheffers. Sinds 2017 is Adrienne zich volledig gaan richten op de teelt en verkoop van eetbare bloemen. Volgens haar krijgen eetbare bloemen steeds meer bekendheid, ook bij bakliefhebbers. “Veel thuisbakkers bestellen eetbare bloemen via onze website. De vraag neemt toe, en daarom gaan we dit jaar ook uitbreiden met ons aanbod van eetbare bloemen.”

Foto: Eetbare Bloemenshop

De bloemen die bij de Eetbare BLoemenshop veel worden besteld is de mix. “Dit zijn minimaal drie verschillende soorten eetbare bloemen. Voor de rest scheelt het per seizoen. Restaurants werken het liefst met kleine bloemetjes. Voor bijvoorbeeld bruidstaarten worden weer meer grote bloemen gebruikt. Klanten kunnen hun wensen aan ons doorgeven, bijvoorbeeld een bepaalde kleur, zodat wij daar rekening mee houden.” De eetbare bloemen bij Eebare Bloemenshop worden deels in de grond geteeld en deels op kweektafels. “De bloemen die te groot zijn om in pot te telen worden in de grond geteeld. Denk hierbij aan borage, hyacintbloem en kaasjeskruid. In een pot hebben wij een groter assortiment, zoals viooltjes, geraniums en lavendel. Ons assortiment is seizoensgebonden”, besluit Adrienne.

Foto: Blushing Cook

Klik hier om inspiratie op te doen op de website van Eetbare Bloemenshop.
Op Pinterest vind je prachtige foto’s met eetbare bloemen. Hier kun je ze bekijken.
Ook BuzzFeed inspireert lezers met voorbeelden van wat je allemaal met eetbare bloemen kunt doen.

Specialist in taarten met bloemen
Verschillende foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Sammi-Jo Gascoyne. Zij is gespecialiseerd in het maken van taarten met bloemen. Ze houdt van de natuur en laat dit ook zien in haar creaties. Op Instagram heet ze Blushing Cook. Bezoek haar pagina en laat je verbazen door de prachtige baksels met bloemen die ze maakt. Ze vertelt: “Met onze taarten willen we mensen blij maken.” Haar filosofie staat beschreven op haar website www.blushingcook.com. “De smaak van de taart is net zo belangrijk als het uiterlijk. Er is zo veel moois om ons heen dat ons omringt, zoals bloemen, fruit en andere producten die we kunnen eten. Het is niet nodig om het opnieuw te creëren of na te bootsen, maar beter om het te omarmen en te gebruiken.”

Foto: Blushing Cook

Hoe gebruik je ze?
Het ene blaadjes is het andere niet. Viooltjes zien we vaak gesuikerd terug op gebak. De smaak van eetbare bloemen kan variëren van licht pittig tot lekker fris en er is er dan ook altijd wel één die perfect bij jouw gerecht past. Jamie Magazine zette verschillende eetbare bloemen op een rij en geeft aan wat je ermee kunt doen. Klik hier voor de tips en recepten met eetbare bloemen.

Hieronder een filmpje van CupcakeJemma die een prachtige taart maakt met eetbare bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *