GS – Het is zomer en de zon schijnt! Als we naar de weersverwachtingen kijken blijft het voorlopig nog even warm in Nederland. Werken met taarten en zéker het vervoeren van taarten kan in deze hitte een behoorlijke uitdaging zijn. Nathasja en Mariska van Next Level Cakes geven tips voor taartenmakers met betrekking tot het maken en vervoeren van taarten in de zomer.

Foto: Next Level Cakes

Vermijd vullingen die in de koelkast moeten
1. “Neem de tijd voor het maken van de taarten in de zomer. Ga vroeg naar bed en werk als het kan vroeg in de ochtend als het nog koel is. Geef de taarten ook voldoende tijd om flink uit te harden in de koelkast en zorg dat je de decoraties ruim op tijd maakt zodat het tijd heeft om te drogen.”

2. “Zet de temperatuur van je koelkast iets hoger, zodat de schok van koude koelkast naar warme keuken niet zo groot is. Op die manier verminder je de kans op zwetende, smeltende taarten. Mocht dit toch gebeuren, zet een ventilator in de ruimte zodat het vocht sneller verdampt.”

3. “Vermijd vullingen die in de koelkast moeten zoals verse slagroom. Dit is NIET de periode om risico’s te nemen! Gebruik als het kan, ganache in plaats van botercreme. Ganache is dan wel op basis van slagroom, maar deze wordt ‘dood’ gekookt zodat deze buiten de koeling lang houdbaar is.”

4. “Verhoog je ratio room-chocolade. Voor witte ganache gebruiken wij nu 1:4, room:chocolade.”

5. “Houd koelblokken dichtbij en koude kompressen om je handen te koelen. Nog een tip: een koelspray om onstabiele onderdelen snel te kunnen koelen.”

“We hopen dat jullie het hoofd koel kunnen houden, nogmaals veel succes!”, aldus de dames van Next Level Cakes.

Baknieuws interviewde onlangs Cake Decorator Nathasja van Next Level Cakes. Klik hier voor het artikel.

Foto: Next Level Cakes

Flamingo’s op je taart schilderen
Wist je dat Next Level Cakes sinds kort ook tutorials op YouTube deelt? De eerste is al online. Hier leer je flamingo’s op een frosty sheet te schilderen met eetbare kleuren. Zie onderin het artikel de video.

DRIPCAKE maken? Klik hier!

Help de andere taartenmakers!
Heb jij ook een goede tip met betrekking tot de zomer en het maken en vervoeren van taarten? Stuur deze dan naar info@baknieuws.nl en we plaatsen je tip op de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *