Het maken en decoreren van taarten is echt een vak. In januari lazen we al verschillende baktrends van 2018. Dit zijn volgens Renshaw onder andere de mirrorglaze cakes, airbrush cakes en hidden centre cakes. Sommige trends blijven langer dan andere en iedereen heeft er weer een eigen visie op. Het Australische bedrijf Queen – bekend om haar vanille en andere bakingrediënten – maakte een top tien van de baktrends die zij zien in 2018. Baknieuws licht er vijf toe in dit artikel.

1. Botanische smaken
Bloemige soorten van roos, lavendel en andere bloemensoorten zien we steeds vaker in baksels. Ook wordt meer gebruik gemaakt van smaken als tijm, rozemarijn en basilicum. De ‘flowerpower’ geeft je taart een heerlijke botanische smaak en uiterlijk. Meer over bakken met eetbare bloemen? Klik hier. Weet je wat ook schattig is? Cupcakes met cactusjes en vetplantjes!

2. Drank in je taart
De cocktails en likeurtjes zijn niet alleen meer voor in de bar. Nee, je verstopt gewoon een beetje – of meer – van jouw favo drankje in je baksel. Cheers! Gek op Radler? Ook dat kun je in een taart doen!

3. Berries
Berries – al die lekkere soorten zachtfruit zoals blauwe bessen, rode bessen en frambozen – zijn perfecte en gezonde juweeltjes om taarten mee te decoreren. Als je op Instagram zoekt naar taarten van Russische Cake Decorators, zie je dat zij er al veel langer mee bezig waren. Decoreren met fruit is daar al lang geen trend meer maar een gewoonte. Check bijvoorbeeld dit artikel van de Russische Nina die haar baksels rijkelijk versiert met kleurrijk fruit. Met berries zien jouw taarten er hartstikke mooi en fris uit. Daarnaast kunnen we altijd wel wat extra fruit gebruiken! Klik hier om meer met groenten en fruit te bakken.

4. Schilderkunst
Cake Decorators zijn echte kunstenaars. Sommige maken zulke mooie taarten dat je ze bijna niet op zou eten! Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van eetbare inkt en hiermee worden de prachtigste artworks op de taart geschilderd. Een feest voor het oog! En wat dacht je van deze vlechtkunst? Zo mooi!

5. Gezond
Gezond bakken is volgens Queen in 2018 ’the new normal’. Veel bakkers denken anders na over de ingrediënten en gebruiken bijvoorbeeld vervangers voor suiker. In en op de baksels worden vaker gezonde of verantwoorde producten gestopt. Deze trend is een blijvertje! Wil jij er aan wennen hoe het is om zonder suiker te bakken? Start met een kwart minder.

Klik hier voor de andere vijf trends van Queen.com.au

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *