GS – Kinderen die hun verjaardag moeten vieren zonder taart? Dat kan echt niet, dacht Patricia Booister van My Cakes. Daarom startte de thuisbakster begin dit jaar met het idee ‘Sparkle Cakes‘. “Dit is een project waarbij ik vrijwillig taarten bak voor kinderen die wel een beetje vrolijkheid kunnen gebruiken op hun verjaardag.” Onlangs stond Patricia met haar verhaal aan het blad Vriendin. Hierin vertelt ze dat veel kinderen uitkijken naar hun verjaardag en ook de taart heel belangrijk vinden.

Feestelijk
Ze geeft in het interview aan dat ze weet hoe het is om met weinig geld te leven. “Dure cadeautjes kon ik me niet veroorloven, maar een taart is ook heel feestelijk. Zeker als die speciaal voor jou is gemaakt. Als iemand zo veel moeite voor je doet, is dat het mooiste geschenk wat je kunt krijgen. Ik vind dat ieder kind dat verdient!”

Moederdagtaart
Op dit moment is Patricia bezig om voor de kids uit deze doelgroep een workshop te organiseren zodat ze een eigen gemaakte moederdagtaart kunnen maken. De workshop wordt gegeven in Monster op zaterdag 12 mei van 10 tot 12 uur. Op de Facebookpagina van Sparkle Cakes vind je meer informatie. Mensen kunnen zich via deze Facebookpagina aanmelden als ze een kind kennen die ze een taart gunnen.”

De hele wereld
Ze zou het liefst de hele wereld taart willen geven. “Mijn baksels zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen in het Westland, dat is de regio waar ik woon, maar ik kon laatst een aanvraag niet laten gaan. Toen hebben we een Frozen-cake bezorgd bij een meisje van zes in Nijmegen van wie de vader ernstig ziek was.” Ze hoopt dat hierdoor meer mensen het initiatief oppikken. “Het zou heel leuk zijn als er meer initiatieven komen om deze doelgroep een persoonlijke gemaakte verjaardagstaart te kunnen aanbieden.”

Sponsors
Bakken kost ook geld. “De kosten voor de workshop heb ik gelukkig grotendeels gesponsord gekregen. Ook FunCakes heeft middels een schenking van taartbenodigheden een donatie gedaan en dat is natuurlijk super! Maar alles wat ik voor Sparkle Cakes bak, betaal ik uit eigen zak. Mensen denken trouwens vaak dat bakken een heel dure hobby is, maar dat hangt er maar net vanaf hoe je het aanpakt. Ik heb geleerd om met een klein budget de mooiste en lekkerste lekkernijen kunt maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *