Wat is er in de weekenden nu lekkerder dan een heerlijk ontbijt? Droom jij daar ook over, maar heb je ’s morgens geen zin om alles klaar te maken of te bakken voor jouw favo ontbijtje? Doe je voorbereidingen dan in de avond. Je bent jezelf dan de volgende ochtend ontzettend dankbaar! Of dwing jezelf om een kwartier eerder uit bed te komen en maak alles vers. Als je de tijd neemt voor ontbijt, start je je dag met een goed gevoel. Me-time, relaxed en gevuld. Zo kun je er weer een ochtendje tegenaan!

Vind je het lastig om te ontspannen en wil je meer weten over me-time, jouw eigen bff worden en Dagelijks Genieten? Ga naar www.dagelijksgenieten.nl

Vergeet niet lekker te variëren met fruit. Dat maakt een ontbijt meteen feestelijk!

Gevulde koeken of yoghurt?
Baknieuws verzamelde ideetjes voor ontbijt, die je ’s avonds al (deels) kunt preppen of die maar weinig tijd in beslag nemen. Je hebt natuurlijk zelf de keuze of je gaat voor gezond of less healthy. “Balans is belangrijk, maar een keertje ontbijten met gevulde koeken kan prima”, aldus de bekende bakker Rutger van den Broek in een eerder interview met Baknieuws. En…zeg nu zelf: in maart (en al die andere maanden met een R) mogen we het er best van nemen toch? Vooral in de koude ochtenden heb je dit gewoon nodig!

 1. Pancakes!
  Oh ja, daar worden we blij van: pancakes. Deze kun je natuurlijk in de avond al bakken. Als je wakker wordt, is het nog een kwestie van opwarmen, yoghurt en fruit + ahornsiroop toevoegen. Eet smakelijk! Check bananen pancakes op nummer drie van dit lekkere lijstje!
 2. Mug cake
  Het is misschien niet de meest gezonde optie, maar soms heb je er zo’n zin in: taart in een mok. De mug cake is makkelijk en snel te maken en daarnaast start je de dag met een klein feestje. Wat wil je nog meer, naast me-time in de morgen?
 3. Zelfgebakken brood
  Een boterham met kaas is voor de meeste mensen vrij simpel, maar als het brood zelfgebakken is, wordt het meteen een goede treat. Brood bakken leer je hier. – Healthy tip: beleg je boterham ook met groenten, zoals sla, tomaat en komkommer. Meer groenten in je baksels? Lees in dit artikel hoe je dat doet!
 4. Wafels
  Wafels als ontbijt. Dat klinkt als muziek in de oren. Deze kun je dus ook al van tevoren bakken en later opwarmen of koud eten. Je wafel versieren kan op allerlei manieren. Denk aan slagroom, fruit, eetbare bloemen, honing, nutella of mascarpone. Yummy! Klik hier voor wafel-inspiratie.
 5. Met blauwe bessen
  Met blauwe bessen kun je zulke heerlijke ontbijtjes maken! Gooi ze in je yoghurt of stop ze in je baksels. Als je wat meer tijd hebt kun je bijvoorbeeld muffins maken of gezonde yoghurt cake met blauwe besjes. Inspiratie te over!
 6. High breakfast
  Echt iets speciaals maken van je ontbijt? Maak een high breakfast! Met melk in plaats van thee, of gewoon thee als jij dat lekker vindt 🙂 – Je kunt allerlei lekkers bakken, zoals scones, hartige worstenbroodjes, kaasvlinders, zeilbootjes van eieren. Oh ja, en vergeet de fruitspiesjes niet voor de healthy touch.
 7. Iets met chocolade
  Gaat jouw hart ook sneller kloppen van chocolade? Mooi, want ook met dat spul kun je lekkere dingen maken – die je natuurlijk ook als ontbijt kunt eten. Misschien is een chocoladetaart iets te machtig voor je, maar wellicht is de chocolade pindakaas ganache reep of ander baksel van deze lijst met chocoladerecepten meer jouw ding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *