Eet jij regelmatig volkoren producten? Dan ben je gezond bezig! Een groep voedingswetenschappers, het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC), besprak tijdens een symposium in Rome dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk ook dikkedarmkanker. Dit meldt zorgkrant.nl. Een van de sprekers van het symposium, gaf aan dat ook in Nederland nog veel producten het predicaat ‘volkoren’ mogen claimen, terwijl dat er nauwelijks in zit. Op dat gebied moet actie worden ondernomen volgens de wetenschappers.

Een product mag niet ‘zo maar’ volkoren worden genoemd. Hoe kun je een 100% volkorenproduct herkennen? Het Nederlands Bakkerij Centrum legt het in dit artikel uit.

Recente gegevens tonen aan dat de effecten van volkoren producten voor de gezondheid zelfs sterker lijken dan die van groente en fruit. Daarom bevorderen veel internationale voedselautoriteiten nu naast groente en fruit ook het consumeren van volkoren producten.

Klik hier voor het volledige artikel van Zorgkrant.nl

Voedingscentrum
Het voedingscentrum omschrijft de voordelen van volkoren als volgt: “Volkoren graanproducten zijn gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Denk aan volkorenbrood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, bulgur en volkoren couscous. Het eten van volkoren producten verlaagt risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2. Verder zijn volkoren graanproducten een belangrijke leverancier van koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines.”

Klik hier om meer te lezen over volkoren op de website van het Voedingscentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *