GS – Normaal gezien is de zomer een rustigere periode voor bakwinkels. Bij Cake Bake & Love in Voorburg is dat dit jaar niet het geval. “Het is tot nu toe erg druk geweest, ondanks de hogere temperaturen. We spreken zelfs van een tropische topdrukte!”, vertelt eigenaresse Manuelle Bamberg.

Meer dan vijf jaar
Als klant kwam Manuelle graag regelmatig bij Cake, Bake & Love. Ze is een groot fan van decoreren en na een tijdje maakte ze de dummy taarten voor in de etalage. Toen de eigenaresse naar ruim een jaar wilde stoppen met haar bedrijf nam Manuelle de zaak over in januari 2013. Met veel plezier werkt ze nu met medewerksters Daniëlle, Maria, Nikki en Ramona. Dagelijks adviseert het team de klanten over het grote assortiment taartdecoratiematerialen.

(Een deel van) het team van Cake, Bake & Love. In het midden Manuelle

Assortiment
“Sinds de start hebben we het assortiment telkens uitgebreid. Ik vind het leuk om onze vaste klanten te verrassen met nieuwe producten, zodat ze bij elk bezoek weer iets in de winkel kunnen vinden wat ze nog niet hebben. We begonnen met enkele schappen, maar ondertussen staat de hele winkel vol met allerlei leuke producten om taarten en andere baksels te bakken en decoreren”, vertelt Manuelle enthousiast.

Volg Cake, Bake & Love op Facebook en Instagram

Inkoop
De onderneemster is zelf met name bezig met de inkoop voor de winkel en webshop. “Ik volg de trends en blijf zoeken naar unieke en nieuwe bakproducten. Deze kopen we in verschillende landen zoals Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Cake Bake & Love is ook aanwezig op veel verschillende beurzen, zowel in binnen- als buitenland. “Daarnaast ben ik mede-organisator van de beurs Cake & Bake Experience van MjamTaart. Gemiddeld ben ik twee dagen in de winkel en daarnaast ben ik met veel andere zaken bezig. Ik heb geleerd om los te laten. Ik weet dat het hier dan gewoon lekker doorloopt, met dank aan mijn fantastische team!”

De bakshop Cake, Bake & Love.

Collega’s
Manuelle geeft aan dat de ‘bakwereld’ een kleine markt is met niet zo veel aanbieders. “Wij als Cake Bake & Love zijn een zelfstandig bedrijf en willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn met een vernieuwend aanbod.” Andere aanbieders ziet ze niet als concurrenten, maar als collega’s. “Je komt elkaar regelmatig tegen en moet het ook van elkaar hebben. Als je kijkt naar grote ketens als Xenos en Jamin, daar maken beginnende taartenbakkers vaak kennis met het basisassortiment. Als deze groep verder gaat met decoreren, komt ze vanzelf een keer bij ons terecht.”

Cake, Bake & Love

Trends
Volgens de eigenaresse zijn er verschillende trends. “De unicorn-trend loopt al langere tijd goed. Daarnaast zie je steeds vaker de mermaid en de lama verschijnen. Wij waren de eerste met een workshop cookiecake met zeemeermin-thema en dat liep storm. Het is leuk om een twist te verzinnen op een bepaalde trend. We geven hier verschillende workshops en ook kinderfeestjes zijn mogelijk. Daarnaast kunnen liefhebbers hier terecht voor PME-cursussen. Deze worden gegeven door Susan Kruithof.”

De unicorn-trend loopt nog steeds goed.

Shop & Online
Cake Bake & Love is sterk in winkelverkoop. “De meeste producten willen mensen graag zien en worden hier gekocht. Zo’n kwart wordt online aangeschaft. We hebben een trouw klantenbestand. Bezoekers komen uit de omgeving Voorburg, maar ook uit andere steden. Daarnaast ontvangen we steeds vaker Belgische klanten.”

Volop keuze aan bakspullen en decoraties bij Cake, Bake & Love

Nieuwe aanwas
Manuelle geeft aan dat de bakmarkt stabiel is. “Het is zeker geen aflopende zaak. Natuurlijk zijn er mensen die met bakken en decoreren stoppen, maar wij zien ook nieuwe aanwas van bakliefhebbers. De workshop ’taart voor beginners’ zit altijd vol. Al met al is het een steady markt.” Volgens haar zit er bij de nieuwe groep klanten ook een bijzondere stroming. “Dit zijn mensen die niet zelf een taart willen of kunnen bakken. Zij kopen bijvoorbeeld bij de HEMA, bakker of supermarkt een standaard taart en komen hier in de winkel voor een eetbare print, eetbare decoraties en figuurtjes om de taart op te leuken.”

Plannen
Manuelle zit vol plannen voor de toekomst. “We gaan de komende tijd nog dieper in op dienstverlening. Bepaalde technieken en andere zaken gaan we uitwerken in blogs. Een ander idee is het aanbieden van kant&klare pakketten tijdens de beurs Kreadoe. Met zo’n pakket heeft een beginner meteen alles in huis om bijvoorbeeld iets te decoreren. Ook gaan we ons meer focussen op België en zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de MjamTaart Cake & Bake Experience, die gehouden wordt op 30 en 31 maart 2019!Genoeg te doen dus!”

Een kijkje in de winkel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *